2 augustus 2018

 

We zijn nu een maand onderweg, maar hebben nog lang niet het idee dat we volgende week niet terug moeten zijn in Nederland.

Tijdens de overtocht naar Schotland kwamen er een paar dingen boven die niet zo werken als ze zouden moeten werken. Bij de eerste “grote” plaats moeten we hier onderdelen voor zoeken.

Het Caledonisch kanaal is heel apart, precies zoals je je Schotland voorstelt. Leeg, hele kleine dorpjes met alleen een klein winkeltje voor brood en eerste benodigdheden en natuurlijk een of meerdere pubs.

 

IMG 5076  Kanaal met daarnaast de rivier

 

IMG 5203a

 

En niet te vergeten de sluizen, heel apart om met meerdere achter elkaar zo’n 30 meter hoogte te overbruggen. Dat moet je een keer meegemaakt hebben.

 

IMG 5159a

 

IMG 5074a

 

Na het Caledonisch kanaal kozen onze gasten er voor om van boord te gaan. Wij zelf hebben eerst goed bijgeslapen en veel gewandeld.

Door alle hectiek van de laatste maanden om het kantoor te stoppen en de boot vertrekklaar te krijgen zaten we er behoorlijk doorheen.

Na het Caledonisch kanaal sloeg ook het weer om, eerst 30 graden en puffen en daarna de wintertruien weer aan.

We gaan in grote stappen verder, onderweg een aantal dagen aan moorings, daarna naar Bangor (Belfast) en Dun Loghaire (Dublin) waar we langere tijd blijven om de zonnepanelen aan te sluiten en de omgeving te verkennen.

IMG 0741  Molly Malone

 

IMG 1089

 

 

 

 

 

 

 

  Temple Bar

 

 

 

In de haven zijn erg fanatieke zeilers met snelle J’s, First, X enz. We worden uitgenodigd om op dinsdag een oefenrondje mee te varen, erg leuk. Alleen gooit de Ierse douane roet in het eten, ze komen net rond die tijd een uitgebreide controle houden. Alles OK, maar jammer van het zeiltochtje.

Morgen weer verder, waar de wind ons naar toe waait. Want de afgelopen maand hebben we meer gemotord dan ons lief is.

30 juni 2018 vertrek uit Andijk.

 

Wat een geweldige opkomst bij ons vertrek. Dat hadden we niet zien aankomen.

En ook nog eens uitgeleide op het water, tot de sluis van Den Oever!!!

Hartelijk bedankt allemaal.

 

 

DSCN1309

Jan en Stef, Ria en Antoon bij de sluis van Den Oever