Print

16 januari 2019

 

Als je langere tijd in dezelfde haven verblijft lijkt het op wonen in een gemiddelde nieuwbouwwijk in een klein dorp. Aan de ene kant de grote vrijstaande en aan de andere kant de soort van rijtjesboten en verder alles in het dorp te vinden.

Als je niet wilt hoef je er niet uit, maar wij vinden het leuk om rond te struinen in de stad aan de overkant van de weg, elke keer vinden we weer verrassende winkels en restaurantjes.

Sinds we hier zijn aangekomen zijn er weinig wisselingen geweest, veel blijven hier voor langere tijd of laten de boot hier achter om naar huis te vliegen. Vooral ook omdat het hier zo goedkoop is, en ook om buitenklussen te doen welke thuis vanwege tijdsgebrek of altijd slecht weer zijn blijven liggen.

 

IMG 1236

Wij

 

IMG 1238

en de andere kant van de `straat`

Vanwege de goede bereikbaarheid en relatief goedkope vluchten komt er ook regelmatig familie of vrienden op bezoek.   

Net als in een gewone straat heeft hier ook elke bewoner zijn gewoontes en eigenaardigheden , een schot die je elke keer weer weet te verrassen met zijn kledingcombinaties, een fransman die engels met je praat waardoor je denkt in een aflevering van Allo Allo te zijn beland, daarnaast ook nog oude mannen die op hele kleine en vooral volgestouwde bootjes leven en hier en daar een zwerver.

Ook een fenomeen wat we nog niet eerder op zo grote schaal zagen zijn de hitch-hikers die mee willen varen naar de Carieb. Op plakborden prijzen ze zichzelf aan, maar komen ook daadwerkelijk langslopen met een stuk karton met hun droombestemming. ’s Nachts kamperen ze op het strand, om elke morgen weer hun boeltje bij elkaar te pakken. Helaas lukt het maar enkele om een lift te vinden.

 

IMG 1240

 

Wat ook een bijkomstigheid is dat we min of meer weer met een agenda leven, de laatste paar weken zagen er zo uit. Pff thuis nooit zo druk geweest.

 

* Kerstavond * Kerstdiner met de nederlanders en zweden.

 

IMG 1403

Volker en Quido zittend, zweedse tegenpartij staand.

 

* Na kerst nog op verlate verjaarsvisite bij Bart, met lekkere speculaas uit Holland.

* Oud-Nieuwjaar, eerst op de Karakter verzamelen en oliebollen eten, daarna met z’n allen naar het strand vuurwerk kijken. De jongeren blijven nog dansen, oudjes gaan naar huis.

* 2 januari * Jenny besluit toch om een weekje te komen. Wij grijpen dit aan om in Nederland een aantal bestellingen te doen van spullen die we hier niet kunnen vinden.

* 2 januari * ’s avonds nieuwjaarsconcert van de kinderen van de Karakter, Jaap (8 jaar) op Cajon, een soort trommel, en Madelief (10 jaar) op piano (na 2 uur les van Bart en Jenneke).

 

IMG 1182

Madelief, Jenneke, Jaap en Bart

 

* 3 januari * Peter en Cock zijn op vakantie op het eiland en komen langs om ons kerstcadeautje van kerstman Jelle af te leveren, helaas ligt dat nog in hun appartement.

* 4 januari * Bart en Jenneke komen langs om papieren kaarten die we dubbel hebben op te halen als backup als de digitale versie niet meer werkt. We geven ze ook maar gelijk een stress-wereldbol mee als ultieme backup.

* 5 januari * intocht 3 koningen. Hier een groot feest vergelijkbaar met onze sinterklaas. s’Morgens komen ze aan in de haven en ’s avonds in optocht door de stad. Eerst een soort van reclamekaravaan van de plaatselijke middenstand met daartussen acrobatiek, heel kleurrijk. Zoals bij ons ook veel snoep en zoetigheid. Als laatste komen de koningen met hun gevolg en mogen de kinderen hun verlanglijstje inleveren. Een enkeling aan de koningen zelf!

 

IMG 1188

De optocht komt er aan, de kinderen zijn gespannen wat er komen gaat.

 

IMG 1214

 

IMG 1208

Kleurrijke wagens van de plaatstelijke middenstand.

 

IMG 1224

Verlanglijstjes inleveren.

 

IMG 1226

En een van de koningen, helaas niet zoals het hoort op kameel.

 

* 6 januari * Keezen met Jaap en Madelief

* 8 januari * Peter en Cock komen nog een keer, nu wel cadeautje mee! We gaan met ze wandelen in de oude stad en worden na afloop getrakteerd op een heerlijke lunch.

IMG 1479

Kerstcadeautje.

 

IMG 1470

Mooi uitzicht op de kathedraal.

 

* 9 januari * verjaardag van Michiel.  

* 13 januari * Tutti vertrekt naar Kaap Verden en daarna verder naar Suriname en komt afscheid nemen. Na lang aarzelen hebben ze uiteindelijk toch besloten om 2 hitch-hikers mee te nemen.

Het hele verhaal te lezen op hun blog, www.sailingtutti.com.

Om ons heen worden nog meer plannen voor vertrek gemaakt op korte of wat langere termijn, voor lange of kortere afstanden. Veel hebben hun planning of reisdoel om wat voor reden dan ook aangepast. Wanneer je langer weg bent moet je flexibel blijven en dat gaat bij iedereen steeds gemakkelijker.

Wij zijn er ook nog niet helemaal uit welke route we het komende jaar zullen nemen, maar voorlopig zijn we nog even bezig met de lang uitgestelde klus om de opbouw en het dek te schilderen

wandelaar logo versie 1 roodwandelaar logo versie 1 roodwandelaar logo versie 1 rood