22 april 2019

 

De goede week voor Pasen. Deze hele week is gevuld met diverse processies met taferelen van het lijden van Christus en het ronddragen van het kruis. Op vrijdagavond verzamelen bij diverse kapellen de mensen zich in afwachting van de stoet.

Wij gaan naar Vegueta en bekijken eerst binnen van dichtbij het beeld van de wenende Maria die straks naar buiten wordt gedragen.

Voorafgaand mannen met een zilveren staf, mooi uitgedoste rouwende vrouwen gevolgd door kinderen met wierookpotten. Dan volgt het uitgelichte beeld met daarachter een stoet van de kerkgemeente.

Dat is het officiële deel, maar wat veel belangrijker voor iedereen is dat ze vanaf donderdag tot en met zondag vrij zijn. Tweede paasdag wordt hier, net als tweede kerstdag niet gevierd.

De vrije dagen worden hier gevuld met veel eten en heel veel drinken. Een soort Noord-Hollandse kermisborrel in het kwadraat. Het begint zo rond 2 uur in de middag en gaat door tot diep in de nacht.

Zo ook bij onze nieuwe spaanse buren. Donderdag en vrijdag is het daar feest. Gelukkig gaan ze zaterdag ergens anders op bezoek. Pfft, even rust.

Zondag houdt iedereen zich rustig, even bijkomen want morgen moet er weer gewerkt worden.

 

 

 

We liggen nu met 4 Nederlandse boten op een rij, alhoewel nederlands…. De genoemde spaanse buren varen onder nederlandse vlag. Iets wat hier veel voorkomt. Spanjaarden moeten hun boot ieder jaar laten keuren. Ze willen daarom graag een buitenlands schip, dat ze dan niet in eigen land registreren. Zo we horen mag dit binnenkort niet meer.

 

We hebben tegeltjes gevonden voor de keuken! Nee, toch maar geen Portugese, dat wordt wel erg druk. De tegels opplakken valt mee, maar het voegen is best wel een pittig werkje.

 

 

Tijdens onze wintertochten naar Terschelling bedachten we bij het zien van een Atlantic dat bij ons een lampje boven de deur ook mooi zou zijn. We hebben nog een lege buis en lichtknopje, dus dat kan gemakkelijk. Lampje mee en nu buiten alles geschilderd is gaan we aan de slag. Het gat boven de deur gaat gemakkelijk maar waar zit toch de buis naar het lichtknopje? Gelukkig hebben we de foto’s nog. Dat neemt niet weg dat toch de halve zitting van de navigatiehoek gesloopt moet worden en we er de hele dag mee bezig zijn geweest. Maar het is gelukt!

 

 

 

 

wandelaar logo versie 1 roodwandelaar logo versie 1 roodwandelaar logo versie 1 rood