Ilha Grande (Brazilië), 27 april 2020

 

En weer hebben we een schuilplek gevonden. In nog rustig weer laten we ons anker zakken voor de exclusieve IATA club. Aan de andere kant van de baai liggen de toeristenschepen werkeloos te wachten op betere tijden.
De eerste avond giert de wind met 30 knopen om ons heen. Zelfs de lokale vissers, en niet de kleinste, zoeken voor deze avond de beschutting van baai op. Het water rondom Cabo Frio - de koude kaap - staat bekend om de wilde zeeën en hoge golven.

Gelukkig is het de volgende dag rustiger en peddelen we naar de kant. We hebben dringend diesel nodig, maar bij de jachthaven kunnen ze dat niet leveren. Wel worden we dringend verzocht met onze dinghy weg te gaan en via het strand aan te landen.

 

Búzios (Brazilië), 14 april 2020

Heen-en-weren tussen Itaparica en Salvador.
Weer wat kapot? De dinghy loopt leeg, te snel om naar de kant en weer terug te kunnen dus eerst de plakspullen voor de dag. Maar gelukkig hebben we een opblaasbare kano en kunnen we toch het slaperige dorpje bezoeken.
Het is warm hier, op het plein is een schaduwrijk terrasje waar we even uitpuffen en genieten van een biertje en warme lunch. Nog wat boodschappen en we roeien weer terug.