Buenos Aires (Argentinië), 4 oktober 2023

 

Tijdens de eerste ronde van de presidentsverkiezingen is het geld met 18% gedevalueerd. Omdat er geen doorslaggevende uitslag was gaan vijf kandidaten door naar de volgende ronde. De twee meest besproken kandidaten zijn de huidige Minister van Financiën is en een nieuwkomer die gesprekken voert met zijn overleden honden.
We zullen het te zijner tijd merken of de nieuwe regering het land er weer bovenop kan krijgen. Voorlopig heeft de eerder genoemde minister bepaald dat er geen inkomstenbelasting betaald hoeft te worden!
Het tempo van de inflatie gaat intussen steeds sneller.
Natuurlijk draait geldpers overuren, bijna alle briefjes die we bij Western Union halen zijn nieuw. Op dit moment is de stand 1.000 pesos voor 1 euro, in 3 maanden tijd dus bijna verdubbeld.
We horen dat dit zo ongeveer elke 15 jaar gebeurd en heeft totaal geen invloed op het functioneren van het land.
Voor de bewoners is het wel een ramp. De groep die voorheen maar net rond kon komen wordt groter en velen worden dakloos, in sommige parken zie je tentenkampen verschijnen.
Maar de straten zijn schoon, het openbaar vervoer is perfect, de straatnaambordjes geven richting en huisnummers aan, de verkeerslichten hoe lang je groen of rood hebt.

 

Entertainment in de trein. Meestal zijn het bedelaars of verkopers van allerhande spullen, nu eens een keer muziek.