Colonia del Sacramento (Uruguay), 4 juli 2023


Uruguay, een land met meer koeien dan mensen, en eindelijk weer fatsoenlijke kaas te koop. Groter dan Nederland en minder inwoners. En Spaanstalig, weer een nieuwe uitdaging.
We hoeven niet meer uit te checken uit Brazilië, want dat hadden we 5 weken geleden al gedaan.
Dus met een mooi vooruitzicht vertrekken we op 15 mei vanuit Rio Grande, na een rustige start krijgen we al snel weer te maken met behoorlijke wind, maar nu zijn we voorbereid en zijn de zeilen gereefd. Het schiet wel lekker op. Na 48 uur zijn we ter hoogte van Punta del Este, het is rond het middaguur en we besluiten het stukje naar Piriápolis door te gaan. Het maar zo’n 20 mijl, dat moet voor het donker te doen zijn. Maar …de wind draait tegen, stroming tegen en de golven bouwen op waardoor we er 7 uur over doen en in het donker de haven bereiken.
De melding bij Port Control is een complete spraakverwarring, maar er staat wel iemand klaar om ons een plek aan te wijzen. Met een pittige zijwind is het nog even lastig om de lijn door de achter-mooring te krijgen. Graag hadden we eerst buiten de nacht afgewacht, maar ankeren in de baai is hier niet de bedoeling.
De prefectura staat direct op de kade om gegevens op te nemen en te melden dat we de volgende dag naar de kazerne moeten komen.

 

pir1