17 februari 2019

 

Eind januari  is het weer hier erg wisselvallig, tussen de buien door kunnen we wel de plekken voorbehandelen maar aan schilderen hoeven we niet te denken.

Dankzij de Nederlandse avond komen we aan handige adresjes, zo gaan we een morgen met Marrie en Volker met de auto weg waarbij ze ons verschillende plekken laten zien.

De dekdoorvoer van onze ankerketting willen we al lang vervangen door RVS. Hier hebben ze ook een adresje voor, hij maakt er werkelijk een kunststukje van en voor heel weinig geld.

IMG 1492

 

We zien op een gegeven moment een man met 2 protheses voorbij lopen, en ook een cameraman. Van de buren horen we dat er een soloroeier bij het havenkantoor ligt. We komen met een van de mannen van het walteam aan de praat, het blijkt een oud militair van de royal marines te zijn (deze met 1 been) en van plan om het solorecord van Europa naar Zuid-Amerika te verbeteren, hij denkt dat hij het sneller kan dan een valide persoon. Hoewel hij meerdere keren in Afghanistan is zijn geweest blijkt uit de website blijkt dat het geen oorlogsslachtoffer is, maar met een verkeersongeluk is hij zijn been verloren.

Wegens pech met de GPS is hij hier aanbeland en alles wordt in het werk gesteld om hem zo snel mogelijk weer op weg te krijgen.

 

IMG 1251

 

 

Hoera, Steven is jarig. Feest. Quido neemt zijn gitaar mee, de hele kuip vol mensen en de Nederlandse liedjes schallen over de haven. Erg gezellig.

 

IMG 1273

 

IMG 1276

 

Jenny, de zus van Gerry, komt 5 februari aan voor een weekje vakantie, voor ons ook weer een momentje om de rest van het eiland te bezoeken.

Gelijk met de huurauto halen haar op van het vliegveld. We hebben een Fiat 500 gereserveerd, lekker klein en gemakkelijk overal te parkeren.

We zijn op tijd bij de autoverhuurder, dan kunnen we alvast de achterbank gedeeltelijk neerklappen voor de koffer vol met spullen die ze voor ons heeft meegenomen. Maar we krijgen een Opel Mokka!!, in ieder geval genoeg ruimte.

Om er even in te komen beginnen we woensdag met een kleine wandeling vlakbij Las Palmas op La Isleta naar het hoogste punt hier, Altos del Confital, en sluiten af op het terras aan de Playa de las Canteras.

 

IMG 1498

 

IMG 6488

Vlakbij Las Palmas.

 

’s Avonds naar de Hollandse avond, weer gezellig met vanavond 3 gitaristen. Steven krijgt de gitaar van Quido in handen en krijgt er ook weer zin in, binnenkort wordt zijn gitaar helemaal  in orde gemaakt.

 

IMG 1284

 

 

De volgende dag gaan we met de auto de snelle route naar het zuiden, de duinen van Maspalomas moet je gezien hebben als je hier bent. Het waait echt heel hard vandaag, het zand doet zeer aan je benen dus de zwemkleren blijven lekker droog.  Even koffie op een terras en we gaan weer verder.

 

IMG 1287

 

IMG 1293

 

Via Artedara rijden we binnendoor richting het noorden naar Guayaceque, bekend om de grotwoningen. Deze vindt je overigens op heel veel plaatsen, maar hier zijn er nog veel echt bewoond.

 

 

IMG 1506

 

Op de terugweg even bij Lidl langs, nu we een auto hebben kunnen we gemakkelijk de voorraden weer aanvullen.

Vrijdag, eerst even bij de John Deere dealer langs om motorolie en een filter te halen. Dan verder om de wandeling rondom en in Bandama krater te doen, deze staat al lang op ons verlanglijstje. Dit is een van de jongste kraters op het eiland en ongeveer 1900 jaar oud. Eerst lopen we over de rand, weinig kilometers maar wel veel klauteren en soms over smal pad met aan beide kanten een afgrond.

 

 

IMG 1513

Bandama krater

 

IMG 6511

 

IMG 1514

Bovenrand

 

Bij de auto even pauze en een broodje, dan gaan we op weg naar de afgrond. Bij het uitzichtspunt houdt Jenny het voor gezien en gaat terug, in het platte nederland wandelen is toch iets anders dan hier. Echt een aanslag op je kuiten.

 

Wij gaan wel verder naar beneden, echt een groene oase. De krater is bewoond geweest, de resten van een wijnhuis zijn gedeeltelijk gerestaureerd.

Een wilde olijf soort groeit alleen nog op deze plek, overal zie je nieuwe aanplant om de soort voor uitsterven te behoeden.

 

IMG 1306

 

IMG 1304

 

 IMG 6531

en beneden.

 

Boven aangekomen komt Jenny ons lekker uitgerust tegemoet, wij hebben het zweet op ons voorhoofd staan! Bij een restaurantje nemen we een biertje, even bijkomen.

 

MNFX9269

 

 

’s Avonds naar de Spaanse avond, gelukkig dichtbij. Voor twaalven terug, anders is de poort dicht en moeten we omlopen.

Zaterdag houden we rust, wij gaan met de auto naar de bouwmarkt en op zoek naar een duikpak. Jenny gaat stukje in de buurt wandelen.

Eind van de middag nog even naar de Cuba bar waar Quido een optreden heeft.

De volgende dag weer een autodagje, nu via het noorden naar de westkant van het eiland.

 

IMG 1311

Waarschuwing bij begin nationaal park!?

 

Eerst koffie in Agaete en daarna door het nationaal park, veel haarspeldbochten en mooie vergezichten. Halverwege kunnen we verder via de oude weg of een nieuwe tunnel. Die nemen we, dat gaat iets sneller. Na een lekkere lunch aan het strand nemen we dezelfde weg weer terug en stoppen nog even in Arucas. We zijn net te vroeg, het is nog siësta, dus bijna alles is nog gesloten. 

Al rondkijkend zie ik een afstapje niet en verstuik in mijn voet, nu zijn we allemaal geblesseerd. Jenny gaat gelijk de eerste dag onderuit op kleine steentjes, Steven stoot zijn hoofd aan achterklep van de auto op dag twee.

 

IMG 6556

 

IMG 6566

Arucas

 

We sluiten de dag af met lekkere tapas op de haven.

De laatste dag alweer, we lopen naar Veguata. Steven en Jenny gaan de toren van de kathedraal in waar je een mooi uitzicht hebt over de hele wijk. Daarna bekijken we het museum en ook de binnenkant van de kathedraal.

 

IMG 6569

 

IMG 6593

 

IMG 6586

 

 

Nog even rondslenteren en een speciaal biertje drinken, Jenny trakteert ons vervolgens op een late lunch bij een Marokkaans restaurant. Met de bus terug en op de boot praten we nog na.

 

 

IMG 1528

 

 

Dinsdag gaat Jenny naar het vliegveld en brengen wij de auto gelijk terug. We hebben een heerlijke week gehad met bovenal fantastisch weer.

 

 

IMG 1315

 

Het feest is over en wij gaan weer aan de klus, het schuren van hele opbouw en hopen op mooi schilderweer. Dat gaat even goed, het stuurhuis is geschilderd maar de volgende dag weer regen.

Omdat we denken een beetje krap in de verf te zitten gaan we op zoek naar een nieuwe bus, het is hier echt Hempel-land dus dat moet lukken. Laten ze nou net niet ons type verf hebben, maar we krijgen een goed alternatief mee.

 

Tussendoor krijgen we zaterdag 16e een WhatsApp van Niels en Linette van de Stormalong, ze zijn op weg naar Rio Grande. Hun laatste haven in Brazilië op hun reis richting Ushuaia. ’s Avonds praten we even bij over hun ervaringen.

 

wandelaar logo versie 1 roodwandelaar logo versie 1 roodwandelaar logo versie 1 rood