20 oktober 2019


We zijn maar 3 dagen in Tazacorte, en de dagen zijn goed gevuld.’s Morgens zijn we alweer op tijd wakker om in te checken. We krijgen weer een mooi plekje toegewezen.Gelijk maar de was van de laatste weken wegwerken. Terwijl de wasmachine draait en ik aan de telefoon zit komt Steven er tot zijn schrik achter dat de verkeerde watertank gevuld wordt. We hebben 2 watertanks, maar omdat we nu een watermaker hebben gebruiken we alleen de kleine van 600 liter. De grote tank is momenteel opslag voor spullen die we voorlopig niet hoeven te gebruiken.Dat moet er dus allemaal uit en gedroogd worden! Dat is een klus voor morgen.

Om te kunnen internetten moet de telefoonkaart voor Spanje ook weer opgeladen worden, daarvoor gaan we met de bus naar Los Llanos, gelijk maar langs de grote supermarkt en we kunnen er weer even tegenaan.Ongeruste berichtjes stromen binnen, iedereen heeft de orkaan Lorenzo gezien en vraagt zich af of we veilig zijn. Toen we van de Azoren vertrokken was er nog niets van te zien en onderweg kunnen we maar weerbericht van een klein gebied binnenhalen, dus die hele orkaan zagen we pas toen we aan land waren. Wel bizar om nu filmpjes te zien van verwoeste plaatsen waar we een paar weken geleden lekker op een terras zaten.

 

 IMG 2089


Via de westkust van La Gomera ankeren we bij Puerto de Vuelta en de vervallen visfabriek. Puerto de Vuelta is een prima ankerplek, het dorpje is beetje flower power en heel gezellig. Bij de visfabriek liggen we alleen in het pikkedonker. Weer net zo’n mooie sterrenhemel als tijdens de tocht vanaf de Azoren. ’s Avonds komen tientallen vlinders op de boot, op onszelf, ook binnen zitten. Nog niet eerder gezien.De rest van het eiland gaan we later verkennen. Vanaf hier starten we namelijk met de Atlantische oversteek.

 

 IMG 1939

Visfabriek

 

Begin oktober zijn we in Pasito Blanco, we hebben de nacht doorgezeild en komen begin van de avond aan op de ankerplek. Het is even zoeken naar een geschikt plekje. In het donker moeten we herankeren, we liggen precies boven een grote mooring en zo’n groot blok beton dreunt behoorlijk door. De boot gaat hier de 21e het water uit om een aantal lagen nieuwe antifouling aan te brengen.Van te voren is er nog een hoop te regelen en te kopen! Eerst naar de werf om te horen of de afspraak die we telefonisch hebben gemaakt goed door is gekomen. De antifouling hebben we al aan boord. Nieuwe zinkanodes nog niet, die zijn een maand geleden door een vriendin besteld in Las Palmas. Omdat we ook nog meer nodig hebben besluiten we met de bus een dagje Las Palmas te doen. Daar krijgen we te horen dat de zending nog niet binnen is. Het kan nog wel een paar weken duren, misschien langer. We krijgen er even de zenuwen van, want dat is te laat voor ons. Dan willen we al lang weer in het water liggen.Het laatste adres, waarvan we eigenlijk niets verwachten heeft ze gewoon op de plank liggen! Het pakket weegt 20 kilo, dat gaan we dus niet met de bus meenemen. Volgende week maar een paar dagen een auto regelen. 
Nu we langer voor anker liggen komen we er achter dat onze professionele en heel dure accu’s te snel leeg raken. Die moeten we binnenkort vervangen.Ook de zonnepanelen zijn eigenlijk te klein om voldoende te laden. We komen zo’n mooie aanbieding tegen, dat kunnen we niet laten liggen. Alle dagen komen we met een afgeladen rubberboot weer terug.

 

IMG E1952 

Ankerplek, niet altijd mooi weer. Net een buitje gehad.


Tussen al het regelen door is het ook erg gezellig op de ankerplek. We komen oude  en nieuwe bekenden komen tegen. Soms is het over en weer even, ik ken je, maar waar hebben we elkaar eerder ontmoet? Uitwisselen van adresjes, tips. Maar ook afscheid nemen en misschien tot ziens. Het merendeel gaat half november de oversteek maken naar Kaap Verden en dan door naar het Caribisch gebied. Wij blijven met een paar boten die andere plannen hebben nog even hier.

 

IMG 2099

 

wandelaar logo versie 1 roodwandelaar logo versie 1 roodwandelaar logo versie 1 rood